Themabijeenkomst NAH en verslaving 9 april is uitgesteld | Hersenletselteam Kennemerland

UITGESTELD TOT NAAR EEN NADER TE BEPALEN DATUM

Themabijeenkomst NAH Kennemerland 
Donderdag 9 april 2020 | 14.00 uur – 17.00 uur
Viva!Zorggroep Skybox  | Parlevinkerstraat 23 in Velsen-Noord

Jaarlijks organiseert het NAH-netwerk Kennemerland een themabijeenkomst over niet-aangeboren hersenletsel. Tijdens deze bijeenkomst kunnen professionals kennis op doen, collega’s ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen met NAH meer gevoelig zijn voor verslaving. In deze themabijeenkomst gaan we dieper in op verslaving en NAH en geven we antwoord op de volgende vragen: Waarom zijn mensen met NAH verslavingsgevoelig? Welke type verslavingen komen veel voor bij mensen met NAH? Hoe kun je (problematisch) gebruik of verslaving herkennen bij een cliënt en hoe kan je het gesprek dan aan gaan hierover? Waar kan je terecht in de regio Kennemerland en Haarlemmermeer bij vermoeden van problematisch gebruik of verslaving?

Programma

14:00 – 14:30   Ontvangst met koffie en thee

14:30 – 14:40   Opening en welkom door Mirjam Bik, vervangend coördinator NAH-netwerk Kennemerland

14:40 – 15:40   NAH en verslaving door Dion Linsen en Olga Kruize, preventiemedewerkers Brijder │Specialist in verslavingszorg

15:40 – 16.00   Pauze

16.00 – 16:30   Casuïstiek bespreking

16:30 – 17.00   Afsluiting met drankje

Voor wie?

Professionals die in hun werk betrokken zijn bij de ondersteuning van mensen met NAH, zoals verzorgenden, (wijk)verpleegkundigen, verpleegkundigen ouderenzorg, paramedici, (ambulante) begeleiders, gedragsdeskundigen, maatschappelijk werkers, psychologen, medewerkers dagbesteding en leidinggevenden.

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden
Medewerkers van organisaties die zijn aangesloten bij het NAH-netwerk Kennemerland en het  CVA-netwerk Haarlem e.o. kunnen zich aanmelden via onderstaande link, graag voor 2 april 2020. Er is beperkt plek!

Is jouw organisatie hierbij niet aangesloten, dan is deelname alleen mogelijk in overleg.

Wil jij je aanmelden? Klik hier

Heel graag tot ziens op 9 april!

Voor eventuele vragen kan je terecht bij:
Mirjam Bik, vervangend coördinator NAH-netwerk Kennemerland,

m.bik@vbzkam.nl 023 – 5 322 151