Informatiebijeenkomst 11 januari 2020 | Hersenletselteam Kennemerland

Op 11 januari 2020 vond in Hoofddorp de informatiebijeenkomst “Thuis met hersenletsel – hoe nu verder?” voor getroffenen en naasten plaats.

Nieuwe website

Tien deelnemers luisterden naar de presentatie van Joceline Kranenburg, netwerkcoördinator van het CVA-netwerk Haarlem e.o. en NAH Kennemerland. Als je geconfronteerd word met de diagnose hersenletsel komt er veel op jou en je naasten af. Na de diagnose en eerste behandeling blijf je vaak zitten met vragen of heb je behoefte aan extra informatie. Met de nieuwe website van het hersenletselteam in de regio Kennemerland en Haarlemmermeer http://www.hersenletsel-kh.nl staat alles nog eens op een rijtje en is informatie makkelijk vindbaar. Zo kan je lezen wat hersenletsel is, wat het zorgaanbod in de regio is en waar je terecht kan voor vragen.

Brainz

Na de presentatie van Joceline vertelde Dominique van Vugt van Brainz Kennemerland over het werk wat zij als nazorg verpleegkundige doet. Dominique begeleidt cliënten vanaf twee weken tot drie maanden na het ontstaan van het hersenletsel. Aan de hand van citaten uit het boek dat Martine Bijl heeft geschreven na haar beroerte schetste zij voor de aanwezigen een herkenbaar beeld.

Waar is behoefte aan?

Joceline sloot de bijeenkomst af met de vraag waar behoefte aan is als het gaat om ondersteuning vanuit het CVA-netwerk Haarlem e.o. en NAH Kennemerland. De aanwezigen noemden verschillende, uiteenlopende zaken: betere toegang tot en begrip van de maatschappij, contact met lotgenoten en het delen van ervaringen, begeleiding bij de nazorg. Ook het aanreiken van concrete handvatten bij het aanbrengen van structuur en routine het dagelijks leven werd genoemd.

Het was een leerzame bijeenkomst met verschillende eye-openers voor de aanwezige getroffenen en naasten. Beide netwerken gaan aan de slag met de suggesties die zijn aangedragen.